Umesto za odmor i stvari koje nas opuštaju, vikend sve češće koristimo za rešavanje zaostalih obaveza pa smo neretko u ponedeljak umorniji nego što smo bili u petak.
Kada je vikend iza nas, trebalo bi da se osećamo odmorno i budemo spremni za početak nove radne nedelje. No velike su šanse da se tokom vikenda niste odmorili te da vam je ponedeljak došao kao šamar.
 
Tokom vikenda verovatno ste obavljali neke zaostale poslove, imali porodične obaveze, posećivali neke dogadjaje i zapravo uopšte niste stigli da odvojite vreme za stvari koje volite. Kako pokazuje najnovije australijsko istraživanje, čak jedan od pet ispitanika tokom vikenda ne pronalazi vreme za odmor. Takodje, jedan od pet ispitanika ponedeljkom ujutro zove na posao kako bi javili da su bolesni, pokazuje istraživanje. Uočeno je da su najveće prepreke za ušivanje u vikendu porodične obaveze i kućni ljubimci.
 
Istraživanje pokazuje i da sve više ljudi ima lošu naviku proveravanja poslovnih e-mailova tokom vikenda, što unači da se ne mogu isključiti iz poslovnog sveta ni na dva dana. Stručnjaci kažu kako sve što radimo vikendom nije dobro za nas jer ne uspevamo da se odmorimo, a odmor je veoma važan, kako za zdravlje, tako i za poslovni uspeh. (Izvor: Lepota i zdravlje)