Aluminijumski venecijaneri

Aluminijumski venecijaneri predstavljaju kvalitetnu zaštitu od sunčeve svetlosti i neželjenih pogleda. Izrađuju se u velikom broju boja, a mogu se montirati na drvenu, metalnu, aluminijumsku i PVC stolariju.
Osim toga, aluminijumski venecijaneri su posebno praktični za prostorije u kojima je visok procenat vlažnosti kao što su kuhinje i kupatila. Plastificirane letvice se neće iskriviti ni korodirati od vlage, a tragovi prskanja se mogu obrisati.

Jedinstvene karakteristike aluminijumskih venecijanera
Venecijaneri su klasično rešenje koje nudi najbolje karakteristike po povoljnoj ceni.

Plastificirane aluminijumske letvice su neverovatno izdržljive, otporne na vatru, na mrlje i ogrebotine. Merilo aluminijumske letvice je njena debljina I širina. Iz naše proizvodnje dolaze venecijaneri sa letvicama debljine 0,2mm i širine 25mm.
Venecijanere proizvodimo u sistemu “pvc palica + reduktor” i “alu palica + kočnica”. Mehanizam je manuelni (palica + kanap za povlačenje).
Palica kontroliše mehanizam naginjanja letvica, koje se rotiraju gotovo 180 stepeni, dok kanapi pomažu u podizanju ili spuštanju venecijanera na željeni nivo.
Sa mnoštvom dostupnih boja, ovo rešenje nudi izvrsnu kontrolu nad privatnošću i osvetljenošću.

Kako da očistite venecijanere a da ih ne skidate?
Venecijaneri su poznati po svojoj dugovečnosti. Oni su u stanju da izdrže duge periode izlaganja suncu bez oštećenja i, ako se pravilno održavaju, mogu trajati godinama.
Najvažnije je redovno čišćenje aluminijumskih venecijanera, a za to je dovoljna suva krpa.

Ako je prošlo neko vreme od poslednjeg čišćenja i oni su jako prljavi, upotrebite kombinaciju blagog sapuna, hladne vode i mekane krpe. Pre toga možete upotrebiti četku za prašinu usisavača da nežno uklonite prašinu i nečistoću koja se nakupila na lamelama. Takođe, možete da koristite fen za kosu i hladan vazduh kako biste lako oduvali prašinu.

Kako su i gde nastali venecijaneri
Iako se može pomisliti da ime venecijaneri jasno određuje njihovo geografsko poreklo i vezuje ih za Italiju, to ipak nije slučaj. Veruje se da venecijaneri potiču iz Persije (oblast današnjeg Irana), ali da li je to verovanje zasnovano na dokumentovanim činjenicama čitajte ovde. 

Uzorci platna

MERENJE

Kako da pravilno izmerite potrebne dimenzije?​

MONTAŽA

Kako da pravilno montirate zavesu? ​