Kako da izmerite?

Rolo zavese klasik i Zebra zavese klasik

Rolo zavese Mini i Zebra zavese Mini

Rolo zavesa koja se montira na zid iznad otvora ili na plafon: Izmerite širinu otvora (linija A) pa dodajte najmanje 10cm – to je širina gornje kutije ili šine. Platno je od te mere uže 3cm (napomena: dodavanje manje od 10cm ostavlja mogućnost da svetlost prolazi između zida i zavese)

Izmerite visinu otvora (linija B) pa dodajte 15cm (napomena: mesto na zidu gde planirate montažu mora biti udaljeno od špaletne najmanje 10cm). Ako želite montažu na plafon merite od plafona do mesta do kog zavesa treba da se spušta (poželjno oko 5cm ispod prozora)

Mini rolo i Mini zebra zavese 
Izmerite širinu stakla zajedno sa uskim lajsnicama koje drže staklo. Izmerite visinu celog krila.

Venecijaneri

Venecijaneri pokrivaju staklo prozora, unutar lajsnica okvira. Izmerite širinu izmedju lajsnica na vrhu, sredini i dnu udubljenja. Kod porudžbine dajete najmanju izmerenu meru, kako biste bili sigurni da se venecijaner uklapa u prostor udubljenja i da se neće zaglaviti. Visinu takođe merite između gornje i donje lajsne koja drži staklo.

Izrada po meri: 
širina od 15 do 290cm, visina od 15 do 300cm

Trakaste zavese

Kod standarnih otvora (bez kosina, svodova (lučnih oblika) i sl.) širina zavese treba da bude veća od širine otvora po 15cm sa svake strane. Visina zavese treba da bude veće od visine otvora najmanje 10cm. Kod montaže na plafon, meri se od plafona dokle trake treba da dosežu. Zavese se na plafon montiraju na udaljenosti od zida najmanje 10cm, a kod montaže na zid imaju produžene L nosače.)  

Izrada po meri:  širina od 30 do 580cm, visina od 20 do 480cm

 

Kako da izmerite krovni prozor za rolo zavesu

MONTAŽA

Kako da pravilno montirate zavesu? ​

KUPOVINA

Kako da kupim?