Trakaste zavese - rešenje za velike staklene površine

Trakaste zavese su popularan način za dekorisanje velikih staklenih površina u poslovnom i stambenom prostoru. One predstavljaju praktično rešenje za blokiranje spoljašnje svetlosti, obezbeđuju privatnost i doprinose modernom izgledu enterijera.

Prejaka osvetljenost pospešuje budnost i povećava efikasnost, ali posle dužeg vremena izaziva zamor očiju i opšte stanje umora. Zato je mogućnost doziranja svetlosti u prostorijama u kojima se duže boravi gotovo imperativ.

Trakaste zavese se izrađuju od traka širine 127mm koje se mogu rotirati oko vertikalne ose 180 stepeni. Zavesom “upravljate” uz pomoć sistema kanapa. Povlačenjem kanapa dovodite trake pod željeni ugao, radi propuštanja određene doze svetlosti, ili povlačite zavesu u stranu, delimično ili potpuno.

Na raspolaganju je široka paleta boja i nijansi, koje možete uklopiti uz već postojeći enterijer.

Za izradu trakastih zavesa koristimo plastificiranu tkaninu različite debljine i čvrstine. Platno je antistatično i bez mirisa, ne skuplja prašinu i zahvalno je za održavanje.

Zbog različitog načina montaže i zatvaranja, trakaste zavese se lako mogu prilagoditi svakom prostoru i ambijentu. Zavesa se može sakupljati na jednu stranu, sa oba kraja ka sredini ili razdvajati na sredini (kao pozorišna zavesa).

Posebno su pogodne za prostorije sa niskim plafonom jer vertikalne trake odaju utisak veće visine.

Trakaste zavese su odlične za velike staklene površine, jer maksimalna širina zavese može biti čak 580cm, a površina 27 kvadratnih metara.

Njihova najveća nadmoć nad drugim vidovima dekorisanja staklenih površina je u prostoru sa kosim plafonom. Uz pomoć specifičnih dodataka mehanizmu, ove zavese mogu podneti veoma visok stepen nagiba.

Još jedan način primene trakastih zavesa je u ulozi fizičke barijere između dva dela jednog prostora ili dve prostorije, koja se brzo i lako može ukloniti kada je potrebno ponovo sjediniti prostor.

 

Uzorci platna

ispod svake fotografije nalazi se šifra dezena platna po kojoj se mogu naručiti zavese.

MERENJE

Kako da pravilno izmerite potrebne dimenzije?​

MONTAŽA

Kako da pravilno montirate zavesu? ​