Rolo zavese: Klasik

Rolo zavese imaju široku primenu u radnom i stambenom prostoru. U zavisnosti od materijala od kojih se izrađuju, mogu se koristiti za totalno zamračenje, kao i za umanjenje temperature u prostoru, a mogu biti i različite prozračnosti. Platna za rolo zavese sadrže 0% štetnih supstanci i postojanih su boja, otpotna na UV zračenje i antistatična, što garantuje odsustvo prašine.

Mehanizam pomera platno po vertikali, jednostavnim povlačenjem lančića. Rolo zavese se u sistemu po izboru: sa kutijom, šinom ili oklagijom (klik na slike sa kutijom, šinom i oklagijom) montiraju na plafon ili na zid iznad prozora/vrata. Ukoliko želite da rolo zavesu montirate direktno na krilo prozora ili vrata, tu je Mini rolo sistem, koji se postavlja bez bušenja stolarije.

Rolo zavese dolaze u asortimanu elegantnih boja i modernog dizajna. Izaberite neku od tkanina za filtriranje svetlosti, zatamnjivanje prostorija ili zamračivanje. Svaka opcija nudi različite stepene kontrole svetlosti:

Rolo zavese za filtriranje svetlosti (screen platna) – omogućavaju difuzno osvetljenje i pružaju izvesnu privatnost. Tokom dana ostavljaju dovoljno svetlosti u prostoriji za neometan rad (propustljivost svetlosti do 28%), uz uštedu energije za veštačko osvetljenje. Određene vrste ovog platna zaustavljaju i do 85% spoljašnje toplote i tako ostvaruju uštedu energije na redukovanoj upotrebi klima uređaja. Tokom dana su neprovidne izvana, dok se u večernjim satima, pri unutrašnjem osvetljenju, izvana naziru objekti i siluete unutar prostorije. Rolo zavese od screen platna se koriste i za spoljašnju zaštitu od sunca: za balkone, terase I hladnjake. 

Rolo zavese za senčenje sobe (polublackout platna) – delimično blokiraju svetlost i pružaju veću privatnost. Količina svetlosti koja prolazi kroz tkaninu može da varira u zavisnosti od boje koju odaberete. Tamne boje tkanine u većoj meri zamračuju sobu, a svetle boje propuštaju malo više difuzne sunčeve svetlosti. U večernjim satima pri unutrašnjem osvetljenju izvana možete videti siluete predmeta u blizini zavese.

Rolo zavese za maksimalno zamračivanje (blackout platna) – potpuno blokiraju svetlost i pružaju najbolju privatnost i kontrolu osvetljenja. Neke tkanine dolaze sa poleđinom od poliestera ili PVC pene u beloj boji koja pruža određenu toplotnu izolaciju.

Arhitekte u svojim projektima često preferiraju zatamnjene zavese sa „0“ (nultom) propustljivošću svetlosti, na mestima kao što su radne sobe, sale za sastanke i prezentacije, laboratorije, škole, bolnice. Onog trenutka kada zamračivanje više nije potrebno zavesu podižete jednim povlačenjem lanca i dobijate maksimalno iskorišćenje dnevnog svetla.

VENETIAN FASHION proizvodi rolo zavese po meri, u različitim modernim ili tradicionalnim stilovima i divnim bojama, među kojima se sigurno nalazi i ona idelna za Vaš prozor. Uz besplatne uzorke i minimalno vreme izrade, uživajte u vrhunskim proizvodima i kreirajte za sebe dom kakav zaslužujete.

Uzorci platna

ispod svake fotografije nalazi se šifra dezena platna po kojoj se mogu naručiti zavese.

MERENJE

Kako da pravilno izmerite potrebne dimenzije?​

MONTAŽA

Kako da pravilno montirate zavesu? ​